Tractament de l‘infart de miocardi i l'angina de pit

Cateterisme i Angioplàstia o bypass coronari.

Tratamiento del infarto de miocardioExisteixen diferents possibilitats per al tractament de pacients amb infart de miocardi o angina de pit. Un d’aquests tractaments és l’angioplàstia coronària, que consisteix a dilatar una artèria obstruida total o parcialment i col·locar una petita pròtesi anomenada stent, que actua de contenció en la paret de l’artèria coronària, permetent  el normal restabliment del fluxe de sang.

Per a la realització de l'angioplàstia cal fer un cateterisme cardíac, que consisteix a introduir un tub des del canell o l'engonal i, a través de les artèries, arribar al cor. A través d'aquest tub es visualitzen les artèries i es fa arribar l'stent a l'artèria malalta. 

En altres casos, el millor tractament és un bypass coronari, que consisteix a aportar el flux sangini necessari mitjançant ponts de vena o artèria que s'uneixen a les artèries coronàries més enllà de les porcions d'artèries obstruides. Es tracta de cirurgia cardíaca, i la duen a terme els cirurgians cardiovasculars. 

Serà el cardiòleg qui, en qualsevol cas, hagi d’avaluar el procediment a seguir.